fbpx

“2SPORT4LIFE” КАК ЗАПОЧНА ВСИЧКО?

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest
Здравейте, 
Ние сме Кирил и Лилия Райкови и това е нашият блог.

Първо искаме да ви разкажем как и защо решихме да започнем това наше начинание, как се зароди идеята за “2sport4life”, какво означава и каква е нашата философия.

Всичко започна преди 8-9 години, когато бяхме студенти в Национална Спортна Академия “Васил Левски”. Тогава все още не бяхме семейство, но бяхме млади и мотивирани да променим света. Още тогава искахме да направим нещо заедно, което да обедини всички хора към по-здравословен и изпълнен с много енергия и усмивки живот. 
 
Тъй като самите ние сме спортисти (Кирил – баскетбол и Лилия – художествена гимнастика) спорта е неразделна част от нашия живот. Често обсъждахме какво означава за нас спорта и какво ни е дал. Стигнахме до извода, че спорта, заедно с правилния хранителен режим са в основата за доброто здраве, както физическо, така и психическо.
Тогава решихме, че нашата мисия ще бъде да помагаме на хората да подобрят двигателната си култура и да научат основните принципи на здравословното и пълноценно хранене.
Важно е да бъдем активни и най-вече нашето съзнание да приеме спорта като начин на живот.

Така години след като имахме тази идея, сега вече решихме да я направим реалност. “2sport4life” или директно преведено от английски език “спортувай цял живот” или “24 часа спортен живот” е не само името на нашия сайт, но и нашето мото. Това е нашата идея и визия за един по-добър живот. Това е общност, социална среда за активно движение. Нашата цел е да обединим колкото се може повече хора, които смятат, че спорта е неразделна част от техния живот и да приобщим тези, които все още чакат “утрешния ден”, за да направят първата крачка към това.

Да бъдем здрави е най-важното нещо в живота. Всеки човек се стреми към това, независимо от сферата на социален живот, в която е активен. Усещането да знаем, че тялото ни функционира по най-добрият начин, ни дава увереност и ни прави пълноценни личности.
 
В нашите статии всяка седмица ще срещате термини като:
• бързина, сила и издръжливост;
• протеини, въглехидрати и мазнини;
• инсулин, тестостерон и естроген;
• мъртва тяга, набирания и отскоци.
Ще обсъждаме техники за правилното изпълнение на упражнения с тежести и специфични спортни движения, как да подобрим спортната си форма и да използваме максималният си потенциал от физически качества и как да се предпазваме от контузии и травми.
Ще разглеждаме теми, свързани със здравословния начин на живот, в които ще говорим за:
• кога, как и с какво да се храним;
• какви процеси протичат в организма ни при приемането на различни хранителни вещества;
• как да се възстановяваме;
• как да спим по-добре и да бъдем по-продуктивни;
В следващата статия ще ви запознаем с нашата биография, какъв е нашия опит и защо да ни се доверите за ваши треньори и ментори.

До следващия път,
Кирил и Лилия

Още статии:

Тренировки
kirilraykov

КАКВО Е ЛАКТАТ И ЛАКТАТЕН ПРАГ?

Здравейте, приятели! Терминът лактат, който също така можем да наречем млечна киселина, е изключително популярен сред атлети и треньори, а мистерията около същността му е

Прочети още »
Хранене
kirilraykov

ЗДРАВОСЛОВЕН, АЛТЕРНАТИВЕН НАЧИН ЗА БОЯДИСВАНЕ НА ВЕЛИКДЕНСКИ ЯЙЦА

Боядисайте великденските си яйца с различни плодове, зеленчуци, подправки или цветя. Боите, които се ползват най-често по време на Великденските празници, съдържат множество вредни химикали

Прочети още »

Запишете за още новини и статии

Не пропускайте новина или статия от нас, като оставите своята е-поща в полето:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *